حلیم

موارد اولیه

  • گندم پوست کنده 3 کیلوگرم
  • گوشت گوسفند 1 کیلوگرم
  • کره 250 گرم
  • نمک 2 قاشق غذاخوری
  • آب 3 برابر میزان گندم

دستور پخت

  1. گندم را از شب قبل خیس کنید. گندم را همراه گوشت و نمک به مدت 5 الی 6 ساعت بعد از به جوش آمدن آب بگذارید بپزد.
  2. آنقدر هم می زنیم تا کاملاً لعاب پس دهد. گوشت بایستی ریش ریش شود ولی بقیه مواد را باید با گوشتکوب کوبید.
  3. مرتب هم بزنید وگرنه ته می گیرد. 1.5 تا 2 ساعت زمان نیاز دارد.
  4. حلیم را بعد از برداشتن از روی حرارت، مدتی در ظرف بماند تا خودش را بگیرد و سپس تزیین کنید. 3 قاشق شکر و 1 قاشق دارچین را در کاسه ای با هم مخلوط کنید و برای تزیین حلیم استفاده می شود. کره و روغن را دور شکر تزیین شده بریزید.

منبع:cooking.akairan.com

توسط: چی بپزم؟

19 نظر برای حلیم

  1. خیلی این حلیمو دوست دارم روغنش هم اگه روغن زیتون باشه دیگه عالی میشه

    پاسخ
  2. سلام من بچه سیستان وبلوچستانم ما این حلیم رو طور دیگه ایی درست میکنیم داخلش حبوبات داره مثل نخود عدس لوبیا قرمز و سیر هم بهش اضافه میکنیم واقعا خوشمزه هستش به نظر من نظیر نداره

    پاسخ
    1. در جواب فرزانه خانم از استان دلیر سیستان آنچه که شما در آن استان طبخ می کنید شباهت زیادی با شله قلمکار یا شله نیشابوری داره تا حلیم.البته تفاوت اندکی هم با شله داره در هر حال من که یک بار خوردم به نظرم اومد بیشتر بهش باید شله نام نهاد.

      پاسخ
      1. سلام خیلی ممنون این غذا در استان ما به زبان محلی ما سیستانی هاقلور گفته میشه که به فارسی همون حلیم میشه

        پاسخ
      2. نه، شله نیست. همون حلیم. فقط ما فجور دیگه طبخ میکنیم

        پاسخ
  3. حوبه ولی خیلی سخته حالشو نداریم

    پاسخ
  4. من خودم نیشابوری هستم مقیم شهرستان مازندران هیچ حلیمی مثل شهرخودم ندیدم خصوصاحلیم روستای بشروی که امسال باچهارده دیگ وچهل ودو گوسفنددرست کردنندازمازندران میگم نیشابورتوبرچم بالا

    پاسخ
  5. ببخشید اگر گوشت و گندمو با هم بپزیم که نمیشه یکیشم کوبید یکیشم ریش ریش کرد گندم وگوشت رو باید جدا جدا پخت در ضمن حلیم توش نخود لوبیا نداره

    پاسخ
  6. اینو راست گفت حلیم توش اینا را نداره همه چیزحلیم را بایدجداجدادرست کردمگه بلغوره تازه اونم بایدبعضی چیزاشوجدادرست کردنیشابوری های مقیم مازندران

    پاسخ
  7. سلام عزیز

    برای دفعه ی دوم هم این حلیم بسیار خوشمزه را

    پختم مهمان داشتیم همه لذت بردند . ممنون

    پاسخ
  8. حلیم فقط و فقط نیشابوری،ولاغیر
    اگه هر کدوم فقط یکبار حلیم نیشابور رو بخورید،تا آخر عمر مزش فراموشتون نمیشه
    فوق العاده لذیذه

    پاسخ
  9. حلیم یعنی حلیم نیشابور و لاغیر
    من نیشابوری نیستم

    پاسخ
  10. حلیم فقطططط حلیم نیشابوووور

    من خانواده شوهرم جنوبین از وقتی من براشون حلیم پختم دیگه لب به هیچ حلیمی نمیزنن

    پاسخ
  11. نمیشه با ارد گندم حلیم پخت؟

    پاسخ
  12. با درود به همه دوستان عزیز .. من مشهدی هستم و حلیم نیشابوری را دوست دارم آنهم مخصوص اگر نذزی باشد و در هیات درست کرده باشند ..

    پاسخ
  13. می تونید شب ی قلم بزرک یا چند قلم کوسفند با گندم و کمی گوشت با پیاز با شعله کم داخل زود پز بزارید بپزد و صبح با پیاز تفت شده و ادویه بریزید و بعد با گوشت کوب بکوبید در ضمن باید اب نداشته باشه محشر می شه

    پاسخ
  14. من خودم رودست همه حلیم پذا میزنم. وقتی میپذم بچه هام انگشتانشون با اون میخورن.

    پاسخ
  15. من خودم رو دسته همه حلیم پذام

    پاسخ
  16. جاتون خالی امروز حلیم داریم

    پاسخ

نظرت چیه؟

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.