گوزلمه (ارومیه)

موارد اولیه

  • ماست چكيده 3 پیمانه
  • تخم مرغ 4 عدد
  • سیر 4 حبه
  • روغن کافی برای سرخ کردن تخم مرغ
  • نمک به میزان لازم.

دستور پخت

  1. اول تخم مرغ هارا در ماهیتابه سرخ میکنیم .
  2. وقتی کاملا پخت ابتدا نمک وسیر له شده وسپس ماست را اضافه کرده با شعله ملایم کمی به هم زده
  3. بعد از 5 دقیقه همزمان شعله گاز را خاموش و غذا را به آرامی هم میزنیم.غذا آمادس.

نکته:

  • در صورت سرخ کردن سیر با تخم مرغ بوی سیر بسیار کمتر خواهد بود.
  • این غذا  مثل املت با نان سرو میشود.
  • ضمنا ماست در ماهیتابه نباید زیاد هم زده شود که آبکی نشود.
  • یک مزیت این غذا دمای متعادل غذاست که بعداز ریختن ماست دیگه داغ داغ نیست .مخصوصا برای کسانی که عجله هم دارند.
  • “گوزلمه” در زبان ارومیه ای به معنای “منتظرنشو” است. یعنی غذایی که نیاز به انتظار زیاد ندارد و زود آماده میشود.(میلاد)

با تشکر از آقا شهرام که این غذای خوشمزه رو از طریق فرم ارسال غذا برای ما فرستادند.

 

توسط: چی بپزم؟

24 نظر برای گوزلمه (ارومیه)

  1. اسم این غذا جوزلمه نیست و گوزلمه هست البته حرف اولش معادل فارسی نداره و مختص ترکیه ولی نزدیکترین حرف بهش “گ”هست و جوزلمه اصلا درست نیست

    “گوزلمه” معنیش میشه “منتظرنشو”یعنی غذایی که نیاز به انتظار زیاد نداره و زود اماده میشه

    لطفا تصحیح کنید
    با تشکر

    پاسخ
    1. سلام . نظر شما اعمال شد و نام غذا تصحیح شد. نکته ای که در مورد نام غذا نیز ذکر کردید در متن دستور غذا نوشتیم.

      پاسخ
  2. اسم شهر هم هست اورمیه{urmia} {در زبان سومری اور=شهر میه=اب} نه ارومیه البته متاسفانه بخاطر تحریف اسمش ارومیه رو جا انداختن که بهتره بخاطر حفظ و حمایت از زبان و تاریخ شهر اورمیه شما هم اورمیه بنویسید

    ممنون

    پاسخ
    1. شما خیلی بیخود کردین.پانترک بیسواد.
      گوزلمه کجاش ترکیه ایه؟
      یازغ اوشاق یکه دوشمیه.
      ادمین اسم شهرمون همون ارومیه هست.لطفا در مورد نظرات تحقیق کنید بعدش اصلاحاتو اعمال کنید سپاس

      پاسخ
      1. عزیز من اخه کسی در مورد ترکیه چیزی گفته؟

        پاسخ
      2. لازم نیست شخصیت خانوادگیتون اینجا نشون بدید
        گوزلمه هم یه اسم ترکیه
        گوز یعنی چشم لمه هم پسوندیه واسه منفی کردن
        یعنی چشم انتظار نباش منتظر نشو

        اسم درست شهر اورمیه هم همون اورمیست
        نیاز به تحقیق هم نداره
        urmia
        نمیدونم چرا بعضی ها این واژه رو ارومیه تلفظ میکنن!!

        پاسخ
  3. hanooz nakhordam vali be nazar miad ke khoshmaze bashe

    پاسخ
  4. slm. tokhmemorgh ro nabayad ham bezanim?
    merc

    پاسخ
    1. ham mishe ham zad va ham mishe ham nazad! kamelan saligheie!

      پاسخ
  5. ماستش ماست چکیدست ها!

    پاسخ
  6. سلام
    من درست کردم خوشمزه شد.
    گرم و سبک.

    پاسخ
  7. فکر نمی کردم خوشمزه بشه…ولی شد.
    ممنونم :)

    پاسخ
  8. من درست کردم خیلی خوشمزه شد ولی ماست رو که گرم کردم بریده بریده شد و ابکی شد چکار کنم کا این اتفاق نیفته
    مرسی

    پاسخ
  9. ولی انصافا اینجوری نیستا … ماستش باید چکیده باشه … ماستم که داره میپزه باید همش بزنی … آخر سر موقع خوردن تخم مرغ های پخته رو میریزی روش میخوری

    پاسخ
  10. سلام سپاس برای سایت مفیدتان . در مورد این غذا : اولا: ماستی که استفاده میشه ماست کیسه ای مخصوص اورمیه است که با ماست چکیده فرق داره و از دوغ گرفته می شود( دوغ را در کیسه ای پارچه ای ریز بافت می ریزند). دوما: ابتدا ماست را روی حرارت ملایم گذاشته و هم میزنیم تا حدی که اگه انگشتان را به آن زدیم داغی آن را حس کنیم . این مرحله تمام. سوما : نیمرو را آماده کرده و سیر را کوبیده به ماست اضافه می کنیم و نیمرو و نعناع خشک را روی ماست می ریزیم. نوش جان با ماست چکیده هم مشود ولی با ماست کیسه ای خوشمزه تره

    پاسخ
  11. جسارتا دستور غذا رو کامل بنویسید من با ماست معمولی درست کردم..چشمتون روز بد نبینه هیششششکی نخورد D:
    بعد اومدم تو نظرات دیدم نوشته ماست چکیده!
    تو دستور هم اعمال کنید دوستان اشتباه نکنند

    پاسخ
  12. سلام
    این یه غذای محلی ست. هر غذای محلی هم داستان خودش رو داره. خدا بیامرز پدرم تعریف میکرد:
    زمان قدیم مثل الان تو خونه همه چی نداشتن. یه روز مهمون میاد و تو خونه چیزی نبوده. صاحبخونه هر چی تو خونه بوده رو میپزه و میزاره جلو مهمون و مهمون بعد از خوردنش که منتظر غذا بوده بهش میگن ” گوزلمه” (منتظر نباش)

    پاسخ
    1. جالب بود

      پاسخ
  13. سلام دستور پختش رو شما درست کنید لطفا
    اول ماست چکیده رو آب قاطی میکنیم رو گاز هم میزنیم با شعله کم بعد که بخار کرد زیرش رو خاموش میکنیم و تخم مرغ هارو به تعداد نفرات تو روغن کافی سرخ میکنیم بعد ماست رو میریزیم تو کاسه بعد تخم مرغ رو میکشیم روش فلفل سیاه میریزیم رووش بعد نون تلیت میکنیم با سیر میخووریم به به من عاشق این غذا هستم
    تذکر:بخاطر اینکه بریده بریده نشه تا داغ هست ماست با هم زده بشه

    پاسخ
  14. خیلی عجیبه توی عکس تخم مرغ هم نخورده ؟فکر میکنم درست کردنش خیلی سخته.

    پاسخ
  15. خیلی خوبه ادم اگه تازه ازدواج کرده باشه یک چیزی میزند یک چیزی میاد خیلی ممنون

    پاسخ
  16. سلام دوستان .نام غذا گوزلمه ودربرخی مناطق چوروتمه است دستورغذا درست داده نشده تهیه غذا علیرغم سادگی دقت وقلق خاصی داردکه مهارت میخواهد.ماست کیسه ای را با چندقاشق اب کمی رقیق کرده روی اجاق میزاریم ارام ومرتب بدون توقف هم میزنیم وقتی به قل زدن افتاد تخم مرغهای تکه تکه بصورت نیمرو را داخل طان ریخته سیر را اضافه میکنیم بنا به سلیقه میتوان نعنا داغ یا گردوی خرد شده اضافه کرد داخل آن میشود نان خرد شده مث ل ابگوشت ریخت یا مثل سوپ با نان خوردنمک فراموش نشود.این غذا درترکیه نیز بنام شوربای ماست تهیه میشود با این تفاوت که تخم مرغها را ازابتدا با ماست قاطی کرده روی اجاق میزاریم وقتی قل زد برداشته به ان نعنا داغ وفلفل اضافه میشود ب

    پاسخ
  17. سلام دوستان .نام غذا گوزلمه ودربرخی مناطق چوروتمه است دستورغذا درست داده نشده تهیه غذا علیرغم سادگی دقت وقلق خاصی داردکه مهارت میخواهد.ماست کیسه ای را با چندقاشق اب کمی رقیق کرده روی اجاق میزاریم ارام ومرتب بدون توقف هم میزنیم وقتی به قل زدن افتاد تخم مرغهای تکه تکه بصورت نیمرو را داخل طان ریخته سیر را اضافه میکنیم بنا به سلیقه میتوان نعنا داغ یا گردوی خرد شده اضافه کرد داخل آن میشود نان خرد شده مث ل ابگوشت ریخت یا مثل سوپ با نان خوردنمک فراموش نشود.این غذا درترکیه نیز بنام شوربای ماست تهیه میشود با این تفاوت که تخم مرغها را ازابتدا با ماست قاطی کرده روی اجاق میزاریم وقتی قل زد برداشته به ان نعنا داغ وفلفل اضافه میشود ب

    پاسخ
  18. سلام دوستان همانطور که قبلا اظهار نظر شده گوزلمه یکی از غذاهای ساده و خوشمزه اورمیه است که در عرض ده دقیقه تا یک ربع ساعت پخته میشود. در خانواده ما بسیار متداول است. تازگیها از ماست چکیده پاستوریزه استفاده میکنیم ماست را در قابلمه ریخته و تا اولین قل مرتب بهم میزنیم که نبرد در یک تابه هم نیمرو درست میکنیم ماست و نیمرو و سیر کوبیده را در کاسه میریزیم و با نان نوش جان میکنیم. من که خیلی دوست دارم شما هم امتحان کنید خوشتان خواهد آمد

    پاسخ

نظرت چیه؟

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.