بریونی (بریانی) اصفهان

موارد اولیه

  • گوشت گوسفند بدون استخوان 500 گرم
  • جگر سفید گوسفند 200 گرم
  • پیاز متوسط 4 عدد
  • زردچوبه نصف قاشق چای خوری
  • دارچین 1 قاشق مرباخوری
  • نمک و فلفل به مقدار لازم
  • نان سنگک به مقدار کافی

دستور پخت

  1. گوشت را با مقداری آب و 2 عدد پیاز خرد شده و زردچوبه می پزیم و پس از نرم شدن گوشت، به آن نمك اضافه می كنیم.
  2. جگر سفید را هم پس از پختن، چرخ و سرخ می کنیم.
  3. گوشت پخته شده را با 2 عدد پیاز باقی مانده چرخ می کنیم و آب گوشت پخته باقیمانده را كنار می گذاریم.
  4. نمک و فلفل و زرد چوبه را به میزان دلخواه به گوشت چرخ کرده اضافه می کنیم و با هم مخلوط می کنیم.
  5. سپس یک تابه کوچک و یا کفگیر مخصوص بریونی اصفهانی را روی شعله گاز می گذاریم تا داغ شود و کمی روغن در آن می ریزیم، طوریکه کف آن چرب شود.
  6. مخلوط گوشت چرخ شده را به اندازه همبرگر یا به شکل بیضی، کف ظرف یا کفگیر پهن می کنیم و روی حرارت می گیریم تا كف بریانی طلایی شود.
  7. روی یک تکه نان سنگک یک قاشق از آب غلیظ گوشت می ریزیم تا فقط نان کمی مرطوب شود.
  8. بعد پودر دارچین را روی نان مرطوب ریخته و بریانی را روی نان برمی گردانیم.
  9. در پایان مقداری جگر پخته و سرخ شده کنار بریانی می ریزیم.
  10. اطراف بریانی را معمولا با ریحان و جعفری و پیاز تزئین می كنند. شما می توانید در صورت دلخواه کمی خلال بادام و پسته هم روی بریانی بریزید ،بریانی را با دوغ تازه نوش جان كنید.

منبع:www.tebyan.net

توسط: چی بپزم؟

7 نظر برای بریونی (بریانی) اصفهان

  1. عالی

    پاسخ
  2. به نظرم یه جاییش اشتباهه تا جایی که من یادمه با پیاز چرخ نمیشه و دارچین توی کفگیر بریونی ریخته میشه و اینکه توصیه میکنم جگر را حذف کنید.
    در ضمن ای قضا برای ناهاره نه میان وعده!!!!!!!!!!!

    پاسخ
  3. توصیه می کنم اگر به اصفهان آمدید این غذای سنتی شهر اصفهان را حتما میل کنید.

    پاسخ
  4. سلام
    بریونی خوشمزه ترین و بهترین غذای دنیاست … ولی
    اولاً بریونی رو فقط باید توی اصفهان خورد، چون اونجا یه مزه دیگه میده.
    ثانیاً یه قسمت خیلی مهم داره که از قلم انداختین، اون هم نون تریت شده ی کنارش هست که همراه با دارچین و فلفل و کشک سرو میشه.
    ثالثاً بهتره به جای روغن از دنبه ی آب شده استفاده بشه.

    پاسخ
  5. من عاشقشم.اقا میخااااااااام!

    پاسخ
  6. سلام من خودم اصالتآ اصفهانی ام و باید بگم بریان که اشتباهآ بریانی تلفظ میشه و از همه ی غذاها بیشتر دوستش دارم دو تا ادویه ی مهم داره که قید نشده و آنها آویشن و جوز هندیه .ضمنآ گوشتش گوشت گردنه.ممنون از سایتتون.

    پاسخ
  7. عالیه
    بهترین غذای اصفهانه

    پاسخ

نظرت چیه؟

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.