آش شولی (یزدی)

موارد اولیه

  • سبزی(نصف آن اسفناج و نصف دیگر شوید، تره، جعفری و چند شاخه شنبلیله) یک و نیم کیلو
  • چغندر دو عدد بزرگ
  • پیاز سه عدد
  • نعناع خشک دو قاشق غذا خوری
  • آرد یک و نیم لیوان
  • عدس یک لیوان
  • روغن به میزان لازم برای پیاز و نعناع داغ
  • نمک به میزان لازم
  • زردچوبه دو قاشق مربا خوری
  • سرکه به میزان دلخواه

دستور پخت

  1. ابتدا چغندر را پوست کنده، سپس آن را به صورت خلالی برش داده و با مقداری آب می گذاریم روی شعله تا نیم پز شود.
  2. بعد از نیم پز شدن چغندر، عدس و سبزی خرده شده را به آن اضافه می کنیم و صبر می کنیم تا کاملا بپزد.
  3. در این فاصله نعناع و پیاز داغ را درست کرده و به آن زردچوبه را اضافه می کنیم.
  4. به آرد حدود 4 تا 5 لیوان آب اضافه کرده و سپس با دست، کاملا آن ها را با هم مخلوط می کنیم.
  5. وقتی سبزی و عدس پخته شد نصف پیاز داغ را به قابلمه اضافه کرده ومی گذاریم چند قل بخورد.
  6. بعد از آن، ابتدا حدود 4 لیوان آب جوش به آش اضافه می کنیم و سپس آرد آب گرفته را به آرامی به آش اضافه می کنیم و همزمان هم، خوب به هم می زنیم تا آرد گلوله نشود.
  7. اگر آش خیلی غلیظ شد باز هم آب به آن اضافه می کنیم و سپس آن را خوب به هم می زنیم تا غلظت آن چیزی شبیه سوپ شود.
  8. بعد از این که نمک و فلفل آش را اندازه کردیم، به آن نعنا داغ و بقیه ی پیاز داغ و سرکه را اضافه می کنیم (البته کمی از آن را برای تزئین نگه می داریم) و می گذاریم تا چند قل بزند تا بوی تند سرکه کم شود.
  9. اگر سرکه دوست نداشتید می توانید آش را با رب انار میل نمایید.

با تشکر از زهرا خانم که این غذای خوشمزه رو از طریق فرم ارسال غذا برای ما فرستادند.

توسط: چی بپزم؟

45 نظر برای آش شولی (یزدی)

  1. خیلی خشه . به نظر من همه درست کنن.

    پاسخ
  2. سلام این غذا یه غذای کاملا کرمانی ست و اسم دیگرش هم اوماچو است لطفا از چیزی که مطمین نیستید اونو تو سایت نگذاریدممنون

    پاسخ
    1. این آش در یزد نیز به این طریق طبخ میشود و مشهور است. در جای جای کشورمون غذاهای متفاوتی تهیه می‌شوند که شباهت هایی با هم دارند و این دلیل نمیشود آن غذا فقط مختص به نقطه جغرافیایی خاصی باشد. موفق باشید.

      پاسخ
    2. داداش مهم اولشه که مال یزد بئده جوش الکی نزن!
      اروم باش!
      اروم!
      اروم!
      خخخخخخخخخخخ!

      پاسخ
      1. اینقدر اهمیت نداره که اینجوری با هم صحبت کنیم فقط بخاطر اینکه آش مال کجاست…
        مهم اینه که درست کنیم و همه از فوایدش استفاده کنیم. همه ایرانی هستیم و مسلمان.مال هر جا باشه مال ایرانه

        پاسخ
    3. بسمه تعالى
      این غذا کاملا یزدى هست و یزدى ها عاشقشند

      پاسخ
    4. غذای یزدیاست،با اطمینان کامل…

      پاسخ
    5. آره. ممنون که یادآور شدید. این غذا رو ما کرمانیا درست میکنیم. همون اوماچوست.

      پاسخ
    6. منم این غذارو اولین بار تویزد خوردم.خیعلی خوشمزه بود

      پاسخ
    7. تا حالا که ما خوردیم و دیدم اسم این آش شولیه و از غذاهای محلی یزد

      پاسخ
  3. سلام
    این غذا در یزد مشهور است. و جای دیگری هم من ندیدم. اصلا شولی یزدی تو کل دنیا شناخته شده است.

    پاسخ
  4. سلام.ممنون از سایت خوبتون.من برای اولین بار این غذا رو پختم. عالی شد و بسیار هم خوشمزه بود.

    پاسخ
  5. سلام من این آش تو مسابقه پختم خیلی خوششون اومد دوم شدم بین یعالمه شرکت کننده. من اسمش بنام شوله یزدی شنیدم

    پاسخ
  6. احتمالا خانم وفا کل دنیا رو دیدن که میگن.من رو شهرم تعصب دارم و این غذا کرمانب ست. سپاس

    پاسخ
    1. همیشه آدم متعصب اشتباه میکنه . این آش مال یزده….حرص بیخود نزن

      پاسخ
  7. این آش یزدی هست که به اسم شولی معروفه.. یه آش خوشمزه و پر خاصیت

    پاسخ
  8. بابا اصن یزد معروفه به شولی. چی میگین کرمان!

    پاسخ
  9. من یزدی اصلم.این آش همه جا به شولی یزدی معروفه هر کسی یه بار یزد اومده باشه حتما این آشو خورده.بیشتر بعدازظهرای تابستون خونه مامان بزرگا همه دور هم جمع میشن و شولی یزدیییییییییییی میخورن.خیلی خششششششششششه

    پاسخ
    1. راست میگی منم یزدیم ولی دستور درستشو پیداکرد اش فقدر مال قدی میا مگه نه

      پاسخ
  10. بسمه تعالى
    من عاشق شولى ام با باقلا

    پاسخ
  11. سلام ما عید به یزد خونه یکی از دوستان امده بودیم زحمت کشیدن شولی پختن خیلی چسبید

    پاسخ
  12. سلام- ما ابرقویی ها به شولی یزدی لپه هم اضافه می کنیم خیلی خوشمزه می شه!!!!
    امتحان کنید !!!

    پاسخ
  13. سلام من کرمانیم ما هم توی کرمان این آش رو درست میکنیم و بهش شولی یا اوماچو هم میگیم !

    پاسخ
  14. سلام من هم تو دوسالی که ابرکوه زندگی میکردم بارها به خوردن ایند آش دعوت شدم . خیلی خوشمزس ، استان یزدیها خیلی ماهند

    پاسخ
  15. سلام. من خودم کرمانی ام ولی شولی اصلش یزدیه، خیلی ام خوشمزه اس.

    پاسخ
  16. این غذا کاملا یزدی است.خیلی هم خوشمزه است مزش به نظر من خیلی عالللللللللللللیییییییییییییییییییه

    پاسخ
  17. من خودم یزدی اصیلم . همونجوری که دوستان هم گفتن این شولی چغندر یزدیه بسسسسسیاررررر خوشمزه اتفاقا دیروز عصرمامان عزیزم پختند و ما هم با سر رفتیم اونجا شولی بخوریم!!! شولی چند مدل داریم ما: شولی چغندر،شولی شلغم، شولی باقلا، شولی اب پرک و…از همه خوشمزه تر بنظر من شولی شغندر هست. من همیشه شولی رو با تلف یا همون قره قوروت میخورم

    پاسخ
  18. سلام،من کرمانیم.ما هم این شولیرو درست میکنیم،فقط بدون جغندر.ومقداری سیاه دونه وزیره هم بهش اضافه میکنیم.

    پاسخ
  19. سلام عزیز چقدر سرکه توش بریزم اخه من یزدی یزد ندیده ام تا حالا این اش رو نخوردم یتا یزدی پیدا نمشه بلت باشه لطفا سریع بگت اخه مهمون دارم

    پاسخ
  20. سلام این آش به شولی یزدی معروف هست ما سالها یزد زندگی کردیم واین شولی رو دوستان یزدی درست میکردند و یا ما مهمانشون بودیم یا برایمان می آوردند تعارف . ومن چون ازیزد به شهرخودم آمدم امروز هوس این آش رو کروم که به این سایت آمدم ودستورش رو گرفتم .این آش اصالتا یزدی هست ومثل شیرینی یزدی شولی یزدی هم معروف هست .باتشکر

    پاسخ
    1. سلام. شولی اصلش مال یزده. اون اوماچویی که دوستمون فرمودن هم مال کرمانه خیلی شبیه به هم درست میشه اما یه تفاووت های ظریفی داره که به ذائقه ی مردم هر شهر برمیگرده شولی یزدی ها غلیظ تر و اماچوی کرمانیها رقیق تره . کلا کرمانیها اششون هم رقیقه و با رشته پلویی که نازکه درست میشه. تعصب بیجا نباید داشت من اصالتا کرمانی هستم اما یزد بزرگ شدم و از زمانی که یادم میاد هم خانواده ی پدریم که کرمان هستن اوماچو درست میکردند و هم خانواده ی مادریم که یزد بودن شولی درست میکردن ولی در کل یزدی ها خیلی این غذا رو درست میکنند.

      پاسخ
  21. اگه میخوای شولیتون بوی سرکه نده نصف سرکه را توی پیاز داغ بریزین وبزارین چند تا قل بزنه خیلی خش تر میشه

    پاسخ
  22. دوستان یزد و کرمان دو تا استان همسایه هستن و اشتراکات زیادی دارن.

    پاسخ
  23. Salam ba kashk khob nemishe? Serke khoshmazetare ya ghareghorot?

    پاسخ
    1. سلام کرمونیم ما اوماچو را بیشتر با تلف محلی بافت مزه دار می کنیم

      پاسخ
    2. سلام ما اهل کرمان اوماچو را بیشتر با تلف محلی بافت مزه دار می کنیم امتحان کنید

      پاسخ
  24. سلام به همه
    از اونجایی که آش هر منطقه بنوع اقلیمش بستگی داره و شرایط آب و هوای کرمان یزد هم شبیه بهم هست این آش در هر دو شهر پخته میشه، شولی یزدی یا اوماچو کرمانی یکی هستن خیلی هم خوشمزن
    من یزدی کرمانی هستم

    پاسخ
  25. این اش کاملا یزدیه,با اینکه خودم کرمانیم

    پاسخ
  26. من یزدیم این آش مخصوصه یزده

    پاسخ
  27. چرا دعوا میکنید مگه نمیشه یه غذا رو چند جا بپزند مثل اش کارده ما که به دهها مدل پخته میشه

    پاسخ
  28. یزد هم جز استان کرمان بود بعد خودش شد استان،این غذا کرمانی هست…بله

    پاسخ
  29. کرمانیها فالوده یزدی رو هم به اسم خودشون تغییر دادن ، فکر میکنن افتخاره ،مال هرجا میخواد باشه ، مهم اینه که خوشمزه اس .

    پاسخ
  30. سلام ما الان تو یزد هستیم امدیم سفر اش شولی هم خوردیم شاید کرمان هم اش شبیه داشته باشن همه ایران سرای من است

    پاسخ
  31. من یه خراسونیم اصلا هم برام مهم نیس آش کجاییه پس دعوا نکنین و از آش خوشمزه لذت ببرین یزدیا و کرمانیای عزیز

    پاسخ
  32. منهم خیلی این اش رو دوست دارم9

    پاسخ

نظرت چیه؟

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.