کمه جوش(ماست جوش)خراسانی

موارد اولیه

  • کمه: 250 گرم (در صورت نبودن کمه از ماست چکیده استفاده میکنیم)
  • تخم مرغ: 2 عدد
  • گوجه فرنگی:3 عددمتوسط
  • پیاز:1 عدد متوسط
  • نعنا خشک:2 قاشق سوپخوری
  • نمک، فلفل،زردچوبه:به میزان لازم
  • روغن:3 قاشق غذا خوری

دستور پخت

  1. ابتدا کمه را با کمی نمک با چنگال خوب می زنیم سپس دوعدد تخم مرغ را به آن اضافه کرده و با چنگال به مدت 5 دقیقه می زنیم تا اثری از تخم مرغ دیده نشود(میتوان از همزن برقی هم استفاده کرد)
  2. کم کم آب اضافه کرده و هم می زنیم تا ماست رقیق شود.تا جاییکه دوغ غلیظی بدست آید آب اضافه می کنیم.
  3. پیاز را خلالی میکنیم و در یک قابلمه مناسب با روغن سرخ میکنیم تا طلایی شود.گوجه فرنگی ها میتوان هم ریز ریز خرد کرد هم میتوان رنده کرد( بدون پوست بهتر می شود)گوجه ها را به پیاز اضافه می کنیم و با حرات کم به مدت 10 دقیقه تف میدهیم تا گوجه ها پخته شوند و آبشان کشیده شود.
  4. نعنا نمک فلفل و زردچوبه را اضافه کرده مدام هم می زنیم تا نعنا کمی سرخ شود اما نسوزد.
  5. سپس به آرامی مایع ماست را اضافه کرده و با ملاقه تند تند هم می زنیم لحظه ای از همزدن دست برنمی داریم چون امکان بریدن ماست زیاد است تا زمانیکه مایع به جوش نیامده دائما هم می زنیم .
  6. پس از جوش آمدن یکی دو جوش که زد غذا آماده است و می توانیم با پیاز و سبزی خوردن و فلفلک آنرا سرو کنیم.غذا بعد از آماده شدن به غلظت یک دوغ غلیظ است. نانهای کاک را در کاسه خرد می کنیم و غذا را داغ داغ روی نانها می ریزیم.

کمه نوع خاصی از ماست چکیده میباشد که از روستاهای اطراف سبزوار به شهر آورده می شود این غذای پرطرفدار در سبزوار بسیار راحت تهیه می شود و هم در نهار و هم شام با نان تافتون مخصوص که شبی در تنور نانوایی مانده و خشک شده است به صورت تلیت مصرف می شود.این نان به نان کاک معروف است.

منبع:http://mamisite.com

توسط: چی بپزم؟

7 نظر برای کمه جوش(ماست جوش)خراسانی

  1. توی کمه جوش اگه گردوی کوبیده یا کنجد اسیاب شده داشته باشه بینهایت خوشمزس در ضمن توی کمه جوش تخم مرغ نداره

    پاسخ
  2. kheyli mamnooon ke az shahre ma sabzevar ghazai ro tu site khoshmazatoon gozashtin .
    didgahe duste balaiam ro tasdigh mikonam va inke tokhme morgh kenare ghaza serv mishe.

    پاسخ
    1. تخم مرغ رو هم توی کمه جوش میریزن و هم به قول دوستمون کنار غذا بصورت جدا سرو میشه!

      پاسخ
  3. به ديگر هموطنان عزيز كه ماست مخصوص سبزوار رو ندارن (كمه)توصيه ميكنم از كشك سميه استفاده كنن .البته كمي كمتر چون شور ميشود ومابقي رو ماست چكيده بريزن كه خيلي خوشمزه ميشود ومن معمولا درست ميكنم (البته سبزواري نيستم واين غذا رو از مادر شوهرم ياد گرفتم).همينطور بعضي ها از گوجه فرنگي رو تو غذا دوست ندارن (از جمله خودم)بهتر است كه به جاي اون يك قاشق رب بزنن.اين غذا با پودر گردو فوق العاده ست وسرشار از كلسيم ميباشد.نوش جان

    پاسخ
  4. درست کردم دقیقا مثل دستور العمل ، ولی اصلا خوشم نیومد، با ذایقه ام جور در نیومد

    پاسخ
  5. سلام – تو رو خدا تحریف نکنید تخم مرغ کجا بود – حرف دوستمون هم درسته گردو خومز می کنه و این رو هم قبول دارم که با طبع بعی افراد اصلا جور در نمیاد در من کمه کمه اس نه ککه نه ماسته کمه ست

    پاسخ
  6. سلام. کمه بیشتر شبیه کشکه تا ماست!! یعنی شما اگر به جای کمه کشک بریزید می‌شه همون کله جوش معروف. البته از نظر من که خودم برای اون منطقه نیستم. این ماده رو در صبحانه هم می‌تونید جایگزین پنیر کنید. یعنی نون و کمه و گردو و گوجه فرنگی و خیار.

    پاسخ

نظرت چیه؟

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.