نازخاتون – غذای محلی شمالی

موارد اولیه

  • بادنجان قلمی: 8 عدد
  • گوجه‌فرنگی درشت: 5 عدد
  • آب غوره: نصف لیوان
  • نعنای خشک: یک قاشق غذاخوری
  • پیاز رنده شده: سه قاشق سوپ‌خوری
  • گلپر: یک قاشق غذاخوری
  • آب انار: 2 لیوان

دستور پخت

  1. بادنجان‌ها را می‌توان کبابی کرد و یا در صورت دلخواه آنها را در فر به مدت نیم ساعت قرار داد تا نرم شوند. سپس پوست می‌کنیم و خوب ساطوری می‌کنیم.
  2. در این زمان مقداری آبجوش روی گوجه‌فرنگی‌ها می‌ریزیم تا پوست آنها به راحتی کنده شود. سپس گوجه‌ها را خرد کرده و کنار می‌گذاریم.
  3. آنگاه بادنجان ساطوری شده را همراه با آب انار و آب غوره می‌گذاریم تا آهسته بجوشد و غلیظ شود.
  4. پس از آن گلپر، نعنا و پیاز رنده شده را ریخته و از روی شعله بر می‌داریم و با گوجه‌فرنگی خرد شده مخلوط کرده و در ظرف می‌کشیم. سپس با مقداری گردوی خرد شده تزیین می‌کنیم

منبع:www.ashpazonline.com

توسط: چی بپزم؟

23 نظر برای نازخاتون – غذای محلی شمالی

  1. سلام روز اول که سایتتونو دیدم خیلی خوشحال شدم اما فقط یک انتقاد دارم غذاهایی که میگین بعضی چیزایی توش هست که اصلن توی لیست من نیست بهتر نیست دقیقن با همونا باشه
    بازم ممنون

    پاسخ
    1. سلام. غذاهايي كه در ابتداي نتايج جستجو به شما پيشنهاد مي‌شود بيشترين مطابقت را با مواد اوليه دارند. به ترتيب هر چه پايينتر و به صفحات بعدي مي‌رويد درصد مطابقت كمتر ميشود.
      گاهي نيز ممكن است با مواد اوليه اي كه شما وارد كرده ايد نتوانيم موادي را به شما پيشنهاد دهيم. يا آن غذا اصلا وجود خارجي ندارد يا اينكه آن غذا در سايت ما ثبت نشده است. در حال حاضر حدود 550 غذا در سايت قرار دارد كه فكر كنيم عدد كمي نيست و معمولا اكثر غذاهاي معمول و همچنين جديد را شامل مي‌شود.

      پاسخ
  2. اولا نازخاتون غذا نیست یه مدل ترشیه…دوما اصلا پخته نمی‌شه فقط بادمجونش کباب میشه…سوما کلی سبزی محلی توش استفاده میشه که به غیر از شمال جایی گیر نمیاد…چهارما این دستور رو از کجا درآوردین؟ یکم تحقیق کنین

    پاسخ
    1. منم اومدم همینُ بگم!
      با این وضع اعتماد آدم به رسپی‌هاتون کم می‌شه این طوری خب.

      پاسخ
      1. چرا؟

        پاسخ
  3. به نظرم عالی بود من تازه آشپزی یاد گرفتم و این یکی از بهترین تجربه هام بود

    پاسخ
  4. باسلام و تشکر فراوان از سایت خوبتون نظر حوا جون و رعناجون کاملا درسته چون منم بچه شمالم این غذا اصلا با اسمش فرق میکنه نازخاتون به عنوان ترشی اشتهاآوریه که همراه با عذای اصلی سرو میشه
    ابتدا بادمجون کبابی و ساطوری کرده بعد دلال مخصوص نازخاتون(سبزیهای معطرمحلی) اضافه کرده با آب غوره مخلوط میکنیم البته بعضیها به جای آب غوره از آب انار یا آب شاه توت هم استفاده میکنن اگه دوست داشته باشیم داخلش پیاز تکه شده میریزیم

    پاسخ
  5. باسلام
    میتونیم به جای آب انار از رب انار استفاده کنیم

    پاسخ
  6. دوستای عزیز بعضیا مدل انتقادتون قشنگ نیست انگار دعوادارید خوب شما که دستور درست رو بلدی با آرامش اونو بفرست همه داریم از هم چیز جدید یاد میگیریم عصبانیت نداره

    پاسخ
  7. البته ناز خاتون مدلهای مختلفی داره در نقاط شمالی ایران

    پاسخ
  8. سلام، ازتون خواهش میکنم ویرایش کنین دستور نازخاتون رو، شیوا جان کاملا درست میگن و مرسوم ترینش آب غوره هستش، برای کسانی که چربی خون دارن فوق العاده مفیده.

    پاسخ
  9. سلام، ازتون خواهش میکنم ویرایش کنین دستور نازخاتون رو، شیوا جان کاملا درست میگن و مرسوم ترینش آب غوره هستش، برای کسانی که چربی خون دارن فوق العاده مفیده..

    پاسخ
  10. بعضی ها هم بجای بادمجان از کدو سبزهای خورشتی استفاد میکنن.
    کدو را با کمی آب میپزن له میکنن و آب غوره و دلال و نمک رو به کدو اضافه میکنن، حتما باید خنک خورده بشه، بیشتر تو تابستون مصرف میشه ، ممنونم.

    پاسخ
  11. فکر کنم اون “گوجه سبز” باید باشه نه “گوجه فرنگی”
    چیزی که من خوردم مثل یک دسر بود واینا رو داشت:
    کدو خورشتی آبپز
    سبزی معطر
    گوجه سبز

    اگه گوجه سبزش یکم رسیده باشه و ترش و شیرین باشه خیلی خوشمزه است. ولی بعضی ها همون ترشش رو دوست دارند. البته من دیدم بعضی ها که ذائقه شون شبیه من ه توی اون مدل ترشش شکر میریزن.

    پاسخ
  12. ماکه نفهمیدیم چی شداخرش!!!!

    پاسخ
  13. سلام، همه مواردی که خانمهای شمالی گفتن درسته؛ یعنی هم میشه با بادمجون پخته شده و ساطوری شده با آب غوره و دلال(سبزی های مخصوص) درستش کرد، هم با کدوسبز پخته شه و له شده و آب غوره و دلال و هم با کدو سبز پخته شده و له شده و گوجه سبز(اول خته شود و در آبکش ریخته تا پوست و هسته اش جداشود)ودلال.در هر حال یک نوع ترشی است که همراه با غذا سرو میشود و باید خنک هم باشد.به نظر من نوع اولش(بامجان کبابی و آب غوره و دلال) خوش مزه تره.

    پاسخ
  14. سلام
    من شمالی هستم.نازخاتون غذای شمالی هست.
    ولی طرز تهیه اش متفاوته.گوجه هم باید کبابی بشه.بجای آب انار از رب انار و رب گوجه سبز استفاده میشه.گردو هم ساییده میشه و همه هم مخلوط میشن

    پاسخ
  15. البته که من طرز تهیه ناز خاتون و از ی نفر پرسیدم همینطور ی بود دیگه نمیدونم

    پاسخ
  16. سلام من امروز نازخاتون درست کرم بامجون کبابی ساطوری سیر وآبغوره نعنا سرسم فلفل سیاه نمک و سکر آب سرد رختم اهل شمالم عالی سده

    پاسخ
  17. درود…من یه پسره شمالی ام که تو آبادان زندگی میکنم …چیزی که من از بچگی دیدم و میل کردم یه چاشنی همراه با غذا هست معمولا ناهار سرو میشه گوجه فرنگی تاحالا ندیدم توش استفاده کنن …اما مامانم برای خوش رنگ شدنش از تمشک له شده استفاده میکنه…ضمنا از دلال هم برای تثبیت طعم استفاده میشه …دلالی که سبزیش برگ سیر انار ریژه زولنگ اوجی سرسم باشه و با سیر و فلفل سبز تند و نمک آسیاب شده باشه

    پاسخ
  18. سلام اصلا دستور پختتون درست نیست

    پاسخ
  19. با سلام به همه ی عزیزان که تجربیات خودشون در اختیار بقیه هم قرار میدن همه ی خانومهای ایران کدبانو هستن حالا هر منطقه ذائقه و سليقه هاي خودشو داره با تشكر از همه شما يه پیشنهاد دارم شاید خوشتون بیاد مخصوصا تو گرمای تابستون خیلی خوبه ناز خاتونی که با کدو سبز درست میکنین داخلش اب گوجه سبز بریزید امیدوارم خوشتون بیاد من خودم مازندرانی هستم و مطمعن باشید که به این روش هم در اینجا درست میشه

    پاسخ
  20. اتفاقا اقا محمد درست میگن شاید شما مازندرانی نباشید چون عطری که سبزی زولنگ و اناریجه و اوجی و سرسم داره که ما توی شکم پرم هم میریزیم بجز سرسم روح وجون ادم پاک و معطر میکنه اقا محمد دمت گرم الحق که اخرش بود کدبانویی خودت

    پاسخ

نظرت چیه؟

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.