نازخاتون – غذای محلی شمالی

موارد اولیه

  • بادنجان قلمی: 8 عدد
  • گوجه‌فرنگی درشت: 5 عدد
  • آب غوره: نصف لیوان
  • نعنای خشک: یک قاشق غذاخوری
  • پیاز رنده شده: سه قاشق سوپ‌خوری
  • گلپر: یک قاشق غذاخوری
  • آب انار: 2 لیوان

دستور پخت

  1. بادنجان‌ها را می‌توان کبابی کرد و یا در صورت دلخواه آنها را در فر به مدت نیم ساعت قرار داد تا نرم شوند. سپس پوست می‌کنیم و خوب ساطوری می‌کنیم.
  2. در این زمان مقداری آبجوش روی گوجه‌فرنگی‌ها می‌ریزیم تا پوست آنها به راحتی کنده شود. سپس گوجه‌ها را خرد کرده و کنار می‌گذاریم.
  3. آنگاه بادنجان ساطوری شده را همراه با آب انار و آب غوره می‌گذاریم تا آهسته بجوشد و غلیظ شود.
  4. پس از آن گلپر، نعنا و پیاز رنده شده را ریخته و از روی شعله بر می‌داریم و با گوجه‌فرنگی خرد شده مخلوط کرده و در ظرف می‌کشیم. سپس با مقداری گردوی خرد شده تزیین می‌کنیم

منبع:www.ashpazonline.com

توسط: چی بپزم؟

30 نظر برای نازخاتون – غذای محلی شمالی

  1. سلام روز اول که سایتتونو دیدم خیلی خوشحال شدم اما فقط یک انتقاد دارم غذاهایی که میگین بعضی چیزایی توش هست که اصلن توی لیست من نیست بهتر نیست دقیقن با همونا باشه
    بازم ممنون

    پاسخ
    1. سلام. غذاهایی که در ابتدای نتایج جستجو به شما پیشنهاد می‌شود بیشترین مطابقت را با مواد اولیه دارند. به ترتیب هر چه پایینتر و به صفحات بعدی می‌روید درصد مطابقت کمتر میشود.
      گاهی نیز ممکن است با مواد اولیه ای که شما وارد کرده اید نتوانیم موادی را به شما پیشنهاد دهیم. یا آن غذا اصلا وجود خارجی ندارد یا اینکه آن غذا در سایت ما ثبت نشده است. در حال حاضر حدود 550 غذا در سایت قرار دارد که فکر کنیم عدد کمی نیست و معمولا اکثر غذاهای معمول و همچنین جدید را شامل می‌شود.

      پاسخ
  2. اولا نازخاتون غذا نیست یه مدل ترشیه…دوما اصلا پخته نمی‌شه فقط بادمجونش کباب میشه…سوما کلی سبزی محلی توش استفاده میشه که به غیر از شمال جایی گیر نمیاد…چهارما این دستور رو از کجا درآوردین؟ یکم تحقیق کنین

    پاسخ
    1. منم اومدم همینُ بگم!
      با این وضع اعتماد آدم به رسپی‌هاتون کم می‌شه این طوری خب.

      پاسخ
      1. چرا؟

        پاسخ
  3. به نظرم عالی بود من تازه آشپزی یاد گرفتم و این یکی از بهترین تجربه هام بود

    پاسخ
  4. باسلام و تشکر فراوان از سایت خوبتون نظر حوا جون و رعناجون کاملا درسته چون منم بچه شمالم این غذا اصلا با اسمش فرق میکنه نازخاتون به عنوان ترشی اشتهاآوریه که همراه با عذای اصلی سرو میشه
    ابتدا بادمجون کبابی و ساطوری کرده بعد دلال مخصوص نازخاتون(سبزیهای معطرمحلی) اضافه کرده با آب غوره مخلوط میکنیم البته بعضیها به جای آب غوره از آب انار یا آب شاه توت