قیمه ریزه نخودچی (اصفهانی)

موارد اولیه

  • یک پیاز بزرگ به اندازه یک مشت
  • گوشت چرخ کرده 300 گرم
  • آرد نخودچی 2 یا 3 قاشق غذا خوری
  • آب گوجه دو سوم لیوان
  • رب گوجه یک قاشق غذا خوری
  • نمک، فلفل، زردچوبه
  • روغن 2 قاشق غذا خوری
  • سیب زمینی (در صورت تمایل) یک عدد متوسط

دستور پخت

  1. اول از همه کتری تون رو پر آب کنین و بذارین آبش جوش بیاد.
  2. پیاز رو نصف کنین. نصفه ش رو به صورت پیاز داغ خورد کنین و نصف دیگه رو بذارین کنار.
  3. یه قابلمه ی مناسب که جای 4 لیوان آب داشته باشه انتخاب کنین و روغن رو داخلش بریزین و پیازها رو بریزین داخل روغن و با شعله ی ملایم پیازها رو تفت بدین. وقتی پیازها طلایی شدن شعله رو کم کنین و فلفل و زرد چوبه رو به هر میزانی که سلیقه تون هست بریزین داخل قابلمه و هی پیازها رو هم بزنین تا ادویه هم حرارت بهش بخوره و هم نسوزه. وقتی حس کردین که بوی فلفل و زردچوبه به صورت مخلوط بلند شده و پیازها تقریبا سرخ شدن، رب رو اضافه کنین و تفت بدین و بعد از اون آب گوجه رو به غذا اضافه کنین. شعله رو کم کنین و در قابلمه رو بذارین و برین سراغ گوشت.
  4. نصفه ی باقی مانده ی پیاز رو رنده کنید و با گوشت مخلوط کنین. به مخلوط به دست اومده مقداری نمک، فلفل و زرد چوبه بزنین و در نهایت آرد نخودچی رو کم کم اضافه کنین. آرد نخودچی باید به میزانی زده بشه که گوشت قابل فرم دادن بشه و حالت چسبناک نداشته باشه و البته نباید خشک بشه.
  5. مخلوط گوشت که آماده شد، حتما آب کتری هم جوش اومده. 2 لیوان آب جوش داخل قابلمه بریزین و هم بزنین تا مواد یک دست بشه. سیب زمینی رو پوست کنده و قطعه قطعه کنین و بریزین داخل قابلمه. قطعه ها میتونن اندازه ی دلخواه داشته باشن ولی یک بند انگشت اندازه ی مناسبی هست. حالا گوشت ها رو به اندازه ی یه گردو بردارین و گردشون کنین و یکی یکی آروم بندازین داخل قابلمه. بهتره که از یه سمت قابلمه شروع کنین و به صورت منظم پیش برین تا گوشت ها روی هم نیوفتن و مجبور نشین غذا رو هم بزنین.
  6. حالا شعله رو ملایم کنین و در قابلمه رو بذارین تا گوشت ها خودشون رو بگیرن. غذای شما بعد از 45 دقیقه آماده ست ولی در صورتی که دوست دارین اب غذا غلیظ تر بشه، میتونین غذا رو دیرتر از رو اجاق بردارین. 5 الی 10 دقیقه قبل از سرو کردن غذا، به میزان دلخواه نمک داخل غذا بریزین و خیلی آروم هم بزنین تا گوشت ها تکه تکه نشن.

سرو کردن این غذا به این صورت هست که میتونین آب و گوشت ها رو داخل یک ظرف و یا جدا جدا سرو کنید.
در صورتی که دوست داشته باشید هم میتونین نان رو تکه تکه کرده و داخل آب غذا تلیت کنین.
در نهایت گوشت ها رو میتونین با سبزی جات مختلف تزئین کنین.

توسط: چی بپزم؟

6 نظر برای قیمه ریزه نخودچی (اصفهانی)

  1. سلام.الان درست کردم.فردا نظر میذارم. سریع حاضر شد.

    پاسخ
  2. خیلی خوشمزه شد.ممنون

    پاسخ
  3. سلام با برنج میشه خورد این غذا رو

    پاسخ
  4. عالی بود . من این غذا رو به همراه مادرم پختم و واقعا راضی بودیم. متشکرم

    پاسخ
  5. اول قابلمه ای که جایه 4 لیوان آب داشته باشه انتخاب کنیم؟؟!! بعد 2 لیوان آب بریزیم؟؟!!

    پاسخ
    1. چون وقتی گوشتهای فرم داده شده را توی قابلمه میریزیم سطح آب به اندازه چهار لیوان بالا میاد

      پاسخ

نظرت چیه؟

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.