شیر پلو

موارد اولیه

  • برنج 4 پیمانه
  • روغن و کره : به میزان لازم
  • نمک : به مقدار لازم
  • شیر : تقریبا یک لیتر

دستور پخت

  1. برنج را خیس می کنیم ( برای اینکه برنج طعم بهتری داشته باشد بهتر است بعد شستن با شیر خیس دهیم ) در قابلمه روغن را ریخته داغ که شد کره را اضافه می کنیم و برنج را بدون آب یا شیر درون قابلمه ریخته و با روغن تف می دهیم ( سه یا چهار دقیقه کافی است )
  2. سپس شیر را به آن اضافه می کنیم بسته به نوع برنج ممکن است مقدار شیر کم یا زیاد شود میزان شیر تقریبا مانند میزان آب در برنج به شکل کته است نمک را نیز اضافه می کنیم، و چند جوش که خورد و مقدار شیر کمتر شد برنج را دم می گذاریم .

منبع:www.ashpazonline.com

توسط: چی بپزم؟

31 نظر برای شیر پلو

  1. خب شیر برنج درست کن خیلی هم خوش مزست مثل سوپه

    1. واقعا ک
      ته شیری رو با شیر برنج اخه الان مقایسه کردی؟ 😕

  2. ممنون خیلی هم خوبه. برا بچه هایی که دوست دارن فقط پلو بدون خورش بخورن٠

  3. ببخشید این غذا رو با چی میشه خورد ؟

    1. با کباب میخورن فوق العاده خوشمزه است به زبان بختیاری به آن ته شیری میگویند

    2. سلام با کباب مرغ و کوتلت و جیگر و گوشت گند بره می توان خورد این غذا یا همون ته شیری غذای محلی روستای سرتیوک در استان خوزستان بین هفتکل و باغملک است.

    3. این غذا خیلی خیلی خوشمزست واونو خالی نمیخورن بلکه با کباب کنجه یا جوجه کباب میخورن وروغن محلی که روش میریزن وبا شیربرنج فرق میکنه (مثه دمپخت میباشد)عزیزان واین غذا مختص بختیاریها وخوزستانیها البته بیشتر همون شامل بختیاریها میشه که خطه هفتگل وباغملک ورامهرمز میباشد.
      در ضمن اسم این غذا هم ته شیری میباشد.

  4. به دوست هفتگلی داشتم که این غذا رو با هرچی کبابی می خوردن چلو مرغ یا چاو کباب و….

  5. یه دوست هفتگلی دارم که همیشه این برنج با غذاهای کبابی (جوجه و چلوکباب)میل می کنن خیلی هم معروفه البته من به شیرش چند حبه هل و دارچین اضافه می کنم خیلی خوشبو و خوش طعم می شه

  6. میشه دستورای بیشتری برای کودکان کم اشتها بزارید ممنون

    1. ته شیری😋😋

  7. به این غذا در زبان بختیاری ته شیری میگن

  8. خوب شد دخترم دوست داشت ممنون

  9. عالیییییییییییی بود ممنونم تو رو خدا غذاهای اینطوری واسه بچه های کم اشتها بزارین بیشتر

  10. باسلام وتشکرازسایتتون،ما این غذا رو درست میکنیم و بهش کته شیر میکیم و بعد از دم کردن برنج کنارش کشمش شسته شده میکذاریم که باهم ببزن در زمن برنج خیس شده راباشیرروى حرارت میکذاریم و بعد از تبخیرشدن آب غذابه آن کره یا روغن اضافه میکنیم،به قول قدیمیاهرخاله اى 1 جور آش میبزه:-)
    ایام به کام.

  11. این غذا فوق العاده خوشمزست حتما هم باید باکباب خورد حالا فرقی نمیکنه جوجه کباب باشه یاکباب کنجه.اسم این غذا هم ته شیری ست که رامهرمزی ها درست میکنن.

    1. اصن اینطور نیست این غذا مال طایفه مکوندی روستای سرتیوک است

  12. مرسی بابت توضیحاتتون اصلأفکرنمیکردم طرزتهیه ته شیری باشه همینطوراز روکنجکاوی سرچ کردم وباتعجب دیدم هست این غذاخاص هفتکلیاس که باکباب سرومیشه ولی بعضیاهم مرغ روبارب انارومخلفات سرخ میکنن،چی باهاش خورده بشه سلیقه ایه!اینم بگم این غذاتاریخچه اش برمیگرده به طایفه مکوندی!
    بسیارخوشمزه اس امتحانش ضررنداره

  13. این غذا اسمش ته شیری هستش،ولی ما هفتکلی ها به این روش که میگم درست میکنیم، قابلمه شیر را سرگاز میگذاریم و فوری برنج را درون قابلمه شیر میریزیم ، وآروم هم میزنیم تا برنج نیم پخت شود کمی روغن میریزیم،( مثل دمپخت،) وقتی برنج نیم پز شد شعله گاز را کم میکنیم و میگذاریم ته شیری دم بکشد،با روغن حیوانی و کباب عالی میشه.امیدوارم توضیحاتم کامل بوده باشه.نوش جون همگی

  14. عغ

    1. آدم باش :))

  15. این غذای معروف ماست واقعا خوشمزه اس به هرکس پیشنهاد دادم عاشقش شده . روز سیزده بدر هفتکلیا این غذا رو درست میکنن

  16. ته شیری غذای محلی و سنتی بختیاری‌ها هست که اصلش اینه که با کباب مرغ سرو بشه ولی با انواع کباب هم میشه سرو کرد
    ته شیری برای طایفه مکوندی در سرتیوک می باشد

  17. ته شیری غذای محلی و سنتی بختیاری‌ها هست که اصلش اینه که با کباب مرغ سرو بشه ولی با انواع کباب هم میشه سرو کرد
    ته شیری برای طایفه مکوندی در سرتیوک می باشد
    مخصوصاً طایفه جزایی ها

  18. اصلا اسمش شیر پلو نیست همون ته شیری خودمون که با جوجه وبره کباب وجگر نوش جان میشه

  19. اسمش شیر پلو نیست همون ته شیری خودمون که با جوجه وبره کباب وجگر نوش جان میشه

  20. سلام
    خوانندگان گرامی این غذای مقوی وخوشمزه خاص طایفه مکوند می باشد که به مروربه دیگر طوایف سرایت کرده است,.
    تشیری همراه روغن گوسفندی وجوجه محلی ویا کباب گوسفند بصورت گندی یاهمان بختیاری سرو مشود.
    درخاندان های مکوند هفته ای یک الی دوبارطبخ میشود.
    دور ازتعصبات وبا تحقیقات وبا رعایت احترام اظهار نظر کنیم.
    سپاس از همگان ………اقبال مرادیان مرادپور

  21. سلام ته شیری غذای فوق العاده خوش مزه و مقوی می باشد که با هر کبابی سرو می شود و درسته اصل غذا بختیاری بخصوص و هفتگل و روستای اطراف می باشد ولی طایفه جزایی من نمی شناسم

    1. ته شیری کباب حرف نداره عاااالیه غذای مخصوص هفتکلی هاس که هر هفته توی منوی غذاشون هست
      عااااشقشم

    2. سلام. وای نمی‌دونید که چقد ذوق زده شدم وقتی از روی کنجکاوی ته شیری رو سرچ کردم و توی سایت شما دیدم. ممنون.
      اما مادر شوهر من ته شیری رو به این طریق درست میکرد…مقداری برنج ته دیگ بزرگی که پر از شیر در حال جوشیدن بود می‌ریخت پس از خالی کردن شیر در ظرف‌های کوچیکتر جهت درست کردن ماست، برنج را در قابلمه‌ی دیگری دم میداد این برنج رو میشد خالی خورد از بس خوش طعم بود.
      فکر کنم درستش همین روش باشه همانطور که از اسمش هم پیداست.

  22. این غذا خیلی خیلی خوشمزست واونو خالی نمیخورن بلکه با کباب کنجه یا جوجه کباب میخورن وروغن محلی که روش میریزن وبا شیربرنج فرق میکنه (مثه دمپخت میباشد)عزیزان واین غذا مختص بختیاریها وخوزستانیها البته بیشتر همون شامل بختیاریها میشه که خطه هفتگل وباغملک ورامهرمز میباشد.
    در ضمن اسم این غذا هم ته شیری میباشد.

نظرت چیه؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.