خورش ماست3 (اصفهانی)

موارد اولیه

  • گوشت گردن بدون استخوان 250 گرم (با استخوان 300 گرم)
  • ماست چکیده بی نمک 2.5 کیلوگرم
  • شکر 1 پیمانه سرخالی
  • زرده تخم مرغ 2 عدد
  • آب 2 تا 3 پیمانه
  • پیاز 1 عدد
  • گلاب، زردچوبه، نمک، زعفران ساییده به اندازه کافی
  • خلال پسته، بادام و زرشک به اندازه کافی (برای تزیین)

دستور پخت

  1. گوشت گردن را با پیاز، زردچوبه، نمک و آب کاملا بپزید.
  2. استخوان ها را جدا کرده و گوشت را با گوشت کوب، درون یک ظرف مسی یا تفلون خوب بکوبید تا سفید و یکدست شود(این بخش کار بسیار اهمیت دارد).
  3. زرده های تخم مرغ، ماست و شکر را خوب مخلوط کرده و روی حرارت بگذارید.
  4. مواد را خوب به هم بزنید تا جوش بیایند. هنگامی که مایه جوش آمد، گوشت گردن کوبیده شده را در تابه ریخته و مخلوط ماست، زرده تخم مرغ و شکر را بدان بیفزایید و خوب مخلوط کنید.
  5. اگر کل مراحل را به خوبی انجام داده باشید، غذایی به دست می آید که حسابی کش می آید.
  6. حالا زعفران آب کرده و در صورت تمایل گلاب را به آن اضافه کنید.
  7. خورش ماست به دست آمده را با زرشک، خلال بادام و پسته تزیین نمایید.

نکات:
1-بهتر است خورش را 24 ساعت پیش از سرو کردن تهیه کرده و در یخچال نگهداری کنید تا جا بیفتد.
2- این خورش سرد سرو می شود.
3- از ظرف با جنس روی برای کوبیدن استفاده نکنید وگرنه رنگ غذا تیره و بد می شود.

با تشکر از ریحانه خانم که این غذای خوشمزه رو از طریق فرم ارسال غذا برای ما فرستادند.

دو دستور دیگر برای تهیه خورش ماست در سایت قرار دارد:

خورش ماست1

خورش ماست2

توسط: چی بپزم؟

28 نظر برای خورش ماست3 (اصفهانی)

  1. عالییییییییییییییییییییییییی خورشتش معرکه ست حرف نداره

    پاسخ
    1. سلام.
      این دستورها رو هم‌وطن های ما از مناطق مختلف کشور میفرستند، ما سعی کردیم که دو نوع خورش ماست دیگه که کاربران اصفهانی برای ما فرستادند رو هم در سایت قرار بدیم تا به نوعی خودتون قضاوت کنید که کدوم دستور به واقعیت نزدیک تره.

      پاسخ
  2. ما اصفهانی ها این خورشت را خیلی دوست داریم. حتما هفته ای یک بار درست میکنیم. پیشنهاد میکنم امتحان کنید.

    پاسخ
  3. کی گفته خورش ماست تخم مرغ توش داره؟؟؟؟؟؟؟؟؟ فقط گوشت گردن بز و ماست چکیده و زعفران هست همین

    پاسخ
  4. من اصفهانیم . به عمرم نشنیده بودم که توی خورش ماست تخم مرغ بریزند!!! از قدیمی ها هم پرسیدم. فقط گوشت گردن و ماست چکیده و زعفران و شکر. حتی گلاب هم نمی خواد!!!
    روش پختش هم اشتباهه. اصلا ماست چکیده رو نباید حرارت داد. بعد که گوشت پخت. ریش ریش می کنیم و می کوبیم و ماست و زعفران و کمی شکر می زنیم و آماده است. دیگه حرارت و جوش آمدن و از این حرفا نداره!!!

    پاسخ
    1. چرا تخم مرغ هم می زنن من هم اصفهانیم.

      پاسخ
      1. برا اینکه زعفران کمتر مصرف شود زرده تخم استفاده میکنند

        پاسخ
  5. این که ککلللللللللللللللللللا اشتباهه

    پاسخ
  6. من تاحالا خورش ماست نخوردم. مهم نیست که تخم مرغ توی دستور اصلی و قدیمی هست یا نه. میشه بگید کدوم لذیذ تر میشه؟ باتخم مرغ یا بدون تخم مرغ؟ ممنونم

    پاسخ
  7. سلام من اصفهانیم.تو کلاس آشپزی که رفتم تو خورش ماست اصلا تخم مرغ نداشت.ضمنا فقط گوشتش احتیاج به پخت داره.وقتی کاملا پخت باید تمام چربی یا رگ و هر اضافه ای که داره بگیریم.بعد باید بکوبیم.نکته اش همین جاست…که باید خوب کوبید.ضمن کوبیدن گوشت خشک میشه باید آب گوشت رو اضافه کرد.بعد ماست چکیده که حتما سفت باشه. رو کم کم اضافه میکنیم و میکوبیم.بعد شکر وزعفرون.این بهترین نوع خورش ماست هست که وقتی درست کردم همه فکر میکردن از رستوران گرفتم.مامانم که خورش ماست خور حرفه ایه کلی تعریف کرد.

    پاسخ
    1. ببخشید میشه بگید رو حرارتم میذارید؟

      پاسخ
  8. این دستو نسبت به بقیه درست تره

    پاسخ
  9. آخرش کدوم درسته؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟

    پاسخ
  10. not

    پاسخ
  11. خورشت ماست تخم مرغ ندارددددددددددددددددددددددددددددددددددددددددددددد

    پاسخ
  12. خورشت ماست تخم مرغ نداره . کسیم تو اصفهان تخم مرغ نمیزنه

    پاسخ
  13. درستش این است که تخم مرغ ندارد اگر برخى از تخم مرغ استفاده مىکنند به این دلیل است که خورشت دست هم بدهد و حالت کشدار بودن آن بهتر شود و گلاب هم به دلیل بوى تخم مرغ به آن اضافه مى کنند در ضمن اگر آب گوشت به آن اضافه کنید بعد از گذشت یک روز خورشت آب مى اندازد . نکته درست کردنش این است که زمانى که گوشت را میکوبید قاشق قاشق ماست را اضافه کنید ودر ضمن ماست چکیده شما بازارى نباشد چون ماست هاى بازار ماده اى به نام کچلوک دارد که مزه خورشت را بد میکند سپس که خوب با گوشت کوب ماست وگوشت رازدید روى حرارت ملایم قرار داده و شکر وزعفران را اضافه مىکنید توجه داشته باشید که اصلا نباید جوش بیاید فقط درحدى که شکر حل شود و نزدیک به نقطه جوش خاموش کنید .

    پاسخ
    1. سلام
      ماست کچلوک نه ماست چوکلک درست است.

      پاسخ
  14. من یه بار تو عروسی خوردم تو اصفهان تا عمر دارم مزه بدش رو یادم نمیره

    پاسخ
  15. راست میگه واقعا بد مزه اس

    پاسخ
  16. از نظر شما البته!

    پاسخ
  17. میگن مزش بده

    پاسخ
  18. سلام علف باید به دهن بزی شیرین باشه که هست چه خوشمزه چه بیمزه اصفهانه دیگه چیزای خوشمزه هم داره

    پاسخ
  19. چرا ما یاد نمیگیریم به نظر دیگران و سلیقه هاشون احترام بزاریم، خوب اگه دوست ندارید دلیل نمیشه بگید خودمونیما، نه خیر خانم سارینا خودمون نیستیم اگه واقعا شما با توهین کردن چیزی عایدتون میشه از خودمون نیستید، برای یه غذا هم حرف قومیت رو رو وسط میکشید نشانه ی کم فرهنگی شماست، در ضمن من اصفهانی نیستم ولی خیلیراز طرز بیان دوستان تاسف خوردم، یه کم تامل کنیم

    پاسخ
  20. عامو ول کنید بنده ی خذارو خوب شما نپزین

    پاسخ
  21. نکته مهم درتهیه خورش ماست طریقه کوبیدن گوشت هست ٬ باید گوشت کوب رو روی گوشت بکشیم تا رشته های گوشت از هم جدا شن وباعث کشدار شدن خورش بشه٬ درضمن ما هم تخم مرغ نمیزنیم

    پاسخ
  22. من که یه بار خوردم خیلی خوشمزه بود

    پاسخ
  23. سلام من هم اصفهانی و خورشت ماست خور حرفه ایی .تخم مرغ ندارد.حرارت هم نمی خاد پخت گوشت فقط حرارت میخاد و تمام.فوق العاده است

    پاسخ

نظرت چیه؟

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.