خورش ماست (اصفهانی)

موارد اولیه

  • مرغ يك كيلوگرم
  • ماست كيسه‌اي 750 گرم
  • زعفران ساييده‌شده دو تا سه قاشق غذاخوري
  • پياز سرخ‌كرده دو تا سه قاشق سوپخوري
  • نمك، فلفل و زردچوبه به ميزان لازم

دستور پخت

  1. مرغ، پياز سرخ‌كرده، نمك، زردچوبه و دو ليوان آب را در قابلمه‌اي ريخته و مي‌گذاريم به طور كامل بپزد، به طوري كه بعد از پخته شدن كمي آب داشته باشد.
  2. زعفران ساييده و فلفل را به آن اضافه كرده و مي‌گذاريم چند جوش بزند.
  3. مرغ را از قابلمه خارج كرده و به صورت قطعه قطعه يا درسته درون ظرفي ديگر قرار مي‌دهيم.
  4. حرارت خورش را ملايم كرده و ماستي كه از قبل هم زده و صاف و يك‌دست شده را به خورش اضافه كرده و مخلوط مي‌كنيم و بلافاصله بر روي مرغ‌ها مي‌ريزيم. توجه داشته باشيد كه بعد از ريختن ماست، نبايد خورش بجوشد و فقط در حدي كه ماست گرم شود خورش روي حرارت باقي مي‌ماند. مي‌توانيد اين خورش را با زرشك تزيين كرده و با برنج سرو كنيد.

نسخه‌ی دیگری از طرز تهیه خورش ماست را به گفته یکی از کاربران خوب سایت در اینجا ببینید.

توسط: چی بپزم؟

64 نظر برای خورش ماست (اصفهانی)

  1. سلام من سیب زمینی دارم ولی ‍‍پس از انتخاب غذایی را معرفی نکرد!

    پاسخ
    1. خوببود

      پاسخ
    2. عزیز این خورش ماست اصفهانی نیست

      پاسخ
  2. خیلی جالب بود، مرسی

    پاسخ
  3. خیلی عالی بود

    پاسخ
  4. خورشتی که توضیح دادی با خورشت ماست سنتی زمین تا آسمون تفاوت داره،با این حال اینم روش جالبی برای طبخ مرغه.جدید بود.

    پاسخ
    1. خب شما دستورش رو برامون بفرستید تا توی سایت به نام خودتون در بخش غذاهای بومی قرار بدیم. خوشحال می شیم…
      متشکر

      پاسخ
    2. موافقم :)

      پاسخ
  5. سلام من از اصفهان هستم
    خورشت ماست يک دسر که اصالتا و کلا مال اصفهانه و طرز تهيش اينطوری نيست
    اصلا اين دسر را نميشه با برنج خورد
    سايـت خوبی داريد اما اول اطلاعاتتون را تکميل کنيد بعد منتشر کنيد

    پاسخ
    1. سلام. نظر شما را می‌پذیریم. دستور تهیه خورش ماستی که برای ما ارسال کردید رو در http://chibepazam.ir/?p=899 گذاشتیم

      پاسخ
  6. در لیست غذا ها کوفته تبریزی ندارید. اگر بخواهید دستور پخت آن را برایتان (از طریق نظرات) می فرستم.

    پاسخ
    1. خوشحال ميشيم
      البته. اگر لطفا اين كار و از طريق قسمت تماس با ما انجام بديد بهتره

      پاسخ
  7. لطفا قنادی هم آموزش بدین،مرسی

    پاسخ
  8. dastoore khoresht mas kamelan eshtebahe

    پاسخ
    1. خب شما ميتونيد دستور صحيحش رو براي ما بفرستيد.
      البته ما دوتا دستور براي خورش ماست تو سايت گذاشتيم. هر دوتاش اشتباهه؟

      پاسخ
  9. طرز تهییه اشتباه بود

    پاسخ
  10. جالب بود مرسی میشه طرز تهیه فاسولیه رو یادمون بدید.

    پاسخ
  11. من اصفهانی ام این خورش با گوشت گردن گوسفند درست می شود بعد از پختن زیاد باید خیلی خوب کوبیده شود سپس ماست کیسه ای را کم کم اضافه می کنیم حرارت کم اگر شیرین مزه بخواهیم کمی شکر با زعفران اضافه می کنیم اندازه ماست بستگی به مقدار گوشت دارد آنقدر می ریزیم تا رقیق شود حالا بخورید و به به بگید.

    پاسخ
  12. خورشت بسیار لذیذی هست بشرط آنکه سرد سرو شود بهتر است حداقل
    هشت ساعت قبل از سرو درست شود تا به اصطلاح “جا بیافتد”و خوشمزه تر شود
    در دستور آن میتوان تخم مرغ بکار نرود و فقط گوشت کوبیده و ماست چکیده و شکروزعفران با هم خوب مخلوط شود

    پاسخ
  13. این چیه دیگه ، خورشت ماست که این طوری نیست

    پاسخ
  14. واقعا زشته که طرز تهیه خورشت ماست رو اشتباه نوشتین اصلا یه جور دسره نمیشه با برنج خوردش

    پاسخ
    1. اينم يه مدلشه زشته چيه تو هر كاري ميشه يه تحول و ابتكار داد. من كه درست كردم خيلي هم خوشمزه شد تازه من با مقدار كمتري مرغ درست كردم عالي بود

      پاسخ
    2. حتما امتحان كنيد عالي ميشه

      پاسخ
    3. دوست عزیز.من این خورش رو با همین دستور در مهمانی خانواده های عشایر قشقایی در سمیرم خوردم و خیلی هم لذیذ بوده. جوری نوشتی زشته که انگار خدای ناکرده به مقدسات توهین شده!!!!!

      پاسخ
  15. خوب بود ممنون

    پاسخ
  16. خوبه ولی کامل. نبود

    پاسخ
  17. اه اه اه واي واي

    پاسخ
  18. خورش ماست عالي بود

    پاسخ
  19. این تنها چیزی که نبود خورشت ماست! خندم گرفت وقتی خوندم. اصلش گوشت گردن گوسفنده مرغ کجاااا بود؟؟؟ انقدر باید کوبیده بشه تا کاملا کش بیاد!

    پاسخ
  20. حتما درست میکنم ایشاالله که خوشمزه ست

    پاسخ
  21. دستت دردنكنه عالي بود

    پاسخ
  22. خورش ماست اصفهان دسره اصلا با برنج سرو نميشه كه

    پاسخ
  23. خورشت ماست درست كردم با گوشت گردن ولي مزه ي زياد خوبي داشت

    پاسخ
  24. خورشت ماست با مرغ اشتباه است واقعا كه

    پاسخ
  25. سلام وعرض ادب خورشت ماست اصفهان این نیست حتما در اول مطلب ذکر شود ممنون

    پاسخ
  26. خورش ماست اصفهانی اصلا اینطوری طبخ نمیشه
    با مرغ نیست با گوشت گردن گوسفند پخته میشه

    پاسخ
  27. عزیزان اینطوری که شما واسه نویسنده محترم نوشتین که دیگه…خوب آدم اشتباه میکنه شما تصحیح اش کنین!از یه اصفهانی همچین طرز برخوردهیی جایز نیس!

    پاسخ
  28. این می تونه یه غذا باشه ولی اسم خورش ماست اصفهانی روش نگذارید چون هیج ربطی به خورش ماست اصفهان نداره .

    پاسخ
  29. وای وای وای خیلی شرمنده شدم وقتی دیدمم این غذای من در اوردی رو میگن خورشت ماست اصفهان چه جراتی داشتن………،،،

    پاسخ
  30. خیلی ممنون

    پاسخ
    1. اصا کارتون اشتباهه که دستور غلط رو زدید بعد درست رو ضمیمه کردید
      این دستور اشتباس

      پاسخ
  31. دستورهای مختلفی برای خورش ماست هست گوشت گردن گوسفند و بعد بز از همه خوشمزه تره با بوقلمون هم میشه درست کرد و در اولویت آخر مرغ با گوشت مرغ و بوقلمون خورش ماستی خواهید داشت که کمتر کش میاد تخم مرغ حذف بشه بهتره به دلیل ایجاد بوی زهم و اینکه خورش حاوی تخم مرغ بعد از نگهداری در یخچال آب میندازه برخی گلاب میریزند در حد کم مثلا یک قاشق غذاخوری خوش عطر میشه اما استفاده بیشتر از این حد طعم بقیه مواد رو از بین میبره.

    پاسخ
  32. عرض ادب
    این خورش هست
    خورش ماست هم هست
    چون همه مخلفات لازم واسه یه خورش را داره و ماست هم داره ولی خورش ماست اصفهانی نیست
    خورش ماست اصفهان از گوشت گردن گوسفندی، ماست چکیده و زعفران و شکر درست میشه که یه دسر میشه
    به نظرم اسم خورش ماست غلط اندازه و این باور را بوجود آورده که خورش باید باشه و مناسب واسه سرو با پلو
    به هر حال از تلاشتون سپاس
    این ترکیبی هم که گفتین با کمی پودر لیمو عمانی و 2 قاشق غذاخوری لیمو ترش که بهش اضافه بشه یه خورش بسیار خوشمزه می ده که من پیشنهاد می کنم امتحان کنین
    سپاس

    پاسخ
    1. بسيار ممنون نيره خانم.
      به ما سر بزنيد.

      پاسخ
  33. عاللللللللللللللللللللللللی بببببببببببببببببببود

    پاسخ
  34. سلام خورش ماست کاملا غلط
    گوشت گردن پس از پختن باید حالت کف مال بشه وبعد ماست وزعفران و شکر اضافه شه بهترین دسره اگه گپشت گردن کف مال نشه خورش ماست کش نمیاد

    پاسخ
  35. خورش ماست رو من خیلی دوس دارم خودمم مالی ناف شهرستان اصفانم

    پاسخ
  36. خیلی خووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووب
    نیست

    پاسخ
  37. اصفهانی های عزیز،
    چرا انقدر ناراحت شدین!
    یه دستور غذا بودش….فقط همین!

    پاسخ
  38. این آموزش شما با غذای سنتی اصفان زمین تا آسمان فرق داره.
    در ضمن به جای مرغ از گوشت گردن استفاده میشه

    پاسخ
  39. من مهمان خانواده أي در أصفهان بودي زحمت كشيده بودن و براي انهار إز يك رستوران خوب نهار سفارش داده و خورش ماست هم به عنوان پيش غذا سرو كردن با مرغ تهيه شده بود و مزه بستني سنتي اب شده ميداد من بدم نيامد ظاهرش هم شبيه به همين عكس بود

    پاسخ
  40. سلام. من هم یه اصفهانیم. با احترام به نظر همشهریام باید بگم این خوراک خورش ماست اصفهان نیست

    پاسخ
  41. سلام این طرز تهیه خورشت ماست کاملا غلطه اگر هم همچین خورشت ماستی باشه مسلما خورشت ماست اصفهانی نیست

    پاسخ
  42. اى بابادوستان مديربنده خدابارهاكفت دستوردرست ضميمه شده شمابه بزركى خودتون ببخشيد!طرف ديكه غذاى اصفهانى توسايتش نميذاره!!!بى خيال بشيد

    پاسخ
  43. عامو ولوش کنیذ بنذه ی خذارو

    پاسخ
  44. من ا صفهان زندگی میکنم خورشت ماست معرکه ام خوردم تعریف از خودنباشه تو رستورانمون خورشت ماستامون معروفه ای بابا اصفهانیا خودشونو کشتن بی ادب نباشید اینم یه خورشته دیگه چتونه دعوا دارید

    پاسخ
  45. ما اصفهانیا اصلا خورش ماست رو با مرغ درست نمیکنیم با گوشت گردن درست میشه خیلی خوشمزه ……ودر ضمن یه دسره نمیشه با برنج خورد

    پاسخ
  46. من زیاد اهل پست گذاشتن نیستم ولی تو این پست مجبور شدم نظر بدم،چند نفر اصفهانی که خوندن دیدن تو نظرات نوشته شده که این خورشت ماست نیست دیگه خودتونو گم نکنید و اه اه و زشته و این جرفا بنویسید،ادب داشته باشید ذائقه داشته باشید وقتی اینو دیدین قرار نیست اینو درست نکنید من درست کردم خیلی خیلی هم خوشمزه بود،چرا اینقدر غذاها رو صداتون در نیومده ولی اینجا اینطوری میکنید؟اگه نگاه کنید 2جور خورشت ماست هست تو پیج،نگاه کنید اگه اونم نیست با ادب بگین فلانی خورشت ماست اصلش اینطوریه…طرفو پشیمون نکنید از این خورشت…?

    پاسخ
  47. بریدبابامگه اصفهانی هام گوشت میخورن؟آخه خرجش میزندبالا………………

    پاسخ
  48. من شمالی ام . تو اصفهان تو یه رستوران از این دسر خوردم . از هرچی درست شده بود فوق العاده خوشمزه بود. من سعی میکنم هم با گوشت گردن هم با گوشت مرغ درست کنم ..

    پاسخ
  49. پختمش.کمی هم کاری زدم عالی بود.مرسی

    پاسخ
  50. ممنون. روش جالبیه

    پاسخ
  51. اصلا این شکلی نیست و طرز تهیه دوم هم یه مقداری شبیه به اصل است باید ماست را با زرده تخم مرغ با حرارت ملایم بزنی تا دانه دانه نشود ( ن ب رد ) سپس گوشت مرغ یا گوسفند پخته کوبیده شده را با آن مخلوط کنید و زعفران اضافه کرده از روی اجاق بردارید و دقیقا باید شکل بستنی کشدار شود .

    پاسخ
  52. وضعتون خوبه هاااااا….دوووو تا سههه قاشققق غذااااااخووووررررييييي زعفروووننن
    خواهر من زعفرون زياديش ضرر داره چه خبره ميدوني دو قاشق غذا خوري زعفرون يكجا تو غذا چه ميكنه؟؟مگه ميخواي يه هيئت و غذا بدي

    پاسخ

نظرت چیه؟

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.